Voorpagina – Vijver

Vijver

Een vijver is een verrijking voor het kleine stukje natuur dat je tuin is. Of deze nu geheel verhard is of rijk aan planten; een plas water biedt altijd meerwaarde. U zult merken dat wanneer uw tuin eenmaal voorzien is van een kleine of grote vijver, dat het aantal dieren dat uw tuin bezoekt zienderogen stijgt. Of je nu kiest voor een koi-, sier- of biotoop vijver, een goede voorbereiding betaald zich altijd uit.

Als je weet wat je wilt en voldoende kennis over het onderwerp hebt opgedaan, kan de vijver van je dromen worden ontworpen, gegraven en daarna worden  ingericht.

Tenslotte worden dan voorzichtig de eerste vissen aangeschaft. Vissen zijn levende dieren die een goede verzorging verdienen. Denk daarom eerst goed na, voordat je met een door vissen bevolkte vijver begint.

In een vijver zal zonder ons ingrijpen nooit een volledig biologisch evenwicht kunnen worden behaald zoals in de natuur, dit biologisch proces zullen wij altijd moeten bijsturen.

We moeten toewerken naar een gecontroleerd biologisch proces. Al bij de aanleg van de vijver moeten we goed rekening houden met een aantal aspecten.

Naast de ligging, oppervlakte en diepte, gaat het ook om de ontwikkeling van micro-organismen en de hoeveelheid vissen en planten die zich in de vijver bevinden.

Wanneer met deze zaken rekening wordt gehouden zal de vijver zich ontwikkelen tot een prachtige waterpartij.